ua en ru

Шанси на третій раунд накачування економіки США грошима високі як ніколи, - Goldman Sachs

Шанси на третій раунд накачування економіки США грошима високі як ніколи після того, як Федеральна резервна система пообіцяла у вівторок зберегти ключову процентну ставку на безпрецедентно низькому рівні ще протягом двох років, вважає банк Goldman Sachs.

"Зараз ми бачимо найбільш високі, ніж коли б то не було, шанси того, що Комітет з відкритих ринків ФРС США розпочне третій раунд кількісного пом'якшення в кінці цього або початку наступного року", - сказав Єн Хетзіус, головний економіст одного з найбільших комерційних банків світу, відомого у колі фінансистів під назвою "The Firm", передає Reuters.

На думку Хетзіуса, той факт, що голава Федрезерву Бен Бернанке пішов далі з обіцянками тримати ставки на безпрецедентно низькому рівні, позначивши при цьому абсолютно певний час, протягом якого ставки будуть близькими до нуля, говорить про те, що більшість членів ФРС вважають важливим відновлення програми кількісного пом'якшення.

"Фірма" прийшла до такого висновку завдяки ясно озвученому у вівторок ввечері наміру ФРС тримати ставки майже на нульовому рівні до середини 2013 р. і тому, що прихильність до подальшого пом'якшення політики була значнішою, ніж очікували ринки, які виросли після новин про подальші дії ФРС.