ua en ru

Шальке - Шахтар: "Гірники" розгромною перемогою проходять до 1/8 фіналу Ліги Європи

Шальке - Шахтар: "Гірники" розгромною перемогою проходять до 1/8 фіналу Ліги Європи Фото: Шальке - Шахтар

"Гірники" впевнено продовжують свої виступи у Лізі Європи

В Гельзенкірхені відбувся матч Ліги Європи між "Шальке" і донецьким "Шахтарем".

Шальке - Шахтар 0:3
Голи:
Марлос, 27, Феррейра, 63, Коваленко, 77
Шальке: Ферманн, Жуніор, Матіп, Нойштедтер, Колашинац (Аого, 46), Гайс, Горетцка (Ді Санто, 45+2), Сані, Беланда, Шепф (Сем, 58), Хунтелаар
Шахтар: П'ятов, Срна, Кривцов, Ракицький, Ізмаїл, Малишев, Степаненко, Коваленко, Тайсон (Едуардо, 80), Марлос (Веллінгтон, 74), Феррейра (Борячук, 89)

Матч розпочався "гаряче" - Ісмаїлі порушив правила у своєму штрафному і Гайс відмінно пробив, але м'яч влучив у штангу Незабаром чудовий момент був у Беланда, але з його ударом впорався П'ятов. Незабаром гра вирівнялася і матч став спокійніше.

Але "Шахтар" намагався втікати в контратаки. І один з таких випадів став результативним. Коваленко зумів прорватися до чужих воріт, віддав на Феррейру і той прострілив на Марлоса, який п'ятою відправив м'яч у ворота.

Обрана Луческу тактика працювала чудово. М'яч через раз віддавався "Шальке", який не міг пройти оборону донеччан. А самі "гірники" з задоволенням грали на контратаках. І це дало свої плоди.

Спочатку Марлос використав шанс, коли Матіп не зміг впоратися з м'ячем і віддав пас на Феррейру, який забив другий гол. "Шальке" по накатаній намагався атакувати, але нічого не виходило. Зате все виходило у "Шахтаря".

Тайсон пройшов з м'ячем півполя, віддав Коваленка, який моднейшим ударом з близька розправився з чужими воротами.

"Шахтар" впевнено виходить в 1/8 фіналу, суперника за якою стане відомо вже завтра, коли в Цюріху пройде жеребкування.

"Шахтар" вже встиг привітати з перемогою Президент України Петро Порошенко.