ua en ru

Шальке - Реал: Іспанці знищують "Шальке"

Мадридський "Реал" почав єврокубкову весну гостьовим розгромом "Шальке". Іспанці забили у ворота Ферманна шість м'ячів, пропустивши при цьому лише один.

Мадридський "Реал" почав єврокубкову весну гостьовим розгромом "Шальке". Іспанці забили у ворота Ферманна шість м'ячів, пропустивши при цьому лише один.

26 лютого, 21:45
Шальке - Реал 1:6
Голи:
Хунтелаар, 90 - Бензема, 14, 58, Бейл, 21, 70, Роналду, 53, 89
Шальке: Ферманн, Хеведес, Феліпе Сантана, Матіп, Коласинац (Фухс, 76), Майєр, Кевін-Прінс Боатенг (Горецка, 60), Дракслер, Нойштедтер, Фарфан (Обази, 73), Хунтелаар
Реал: Касільяс, Пепе, Рамос, Марсело, Карвахаль, Бейл (Хесе, 81), Хабі Алонсо (Ильярраменди,74), Модріч, Ді Марія (Іско, 69), Роналду, Бензема

Мадридці почали виїзний матч так, ніби він проходив на рідному "Сантьяго Бернабеу". Команда Карло Анчелотті відразу заволоділа територіальною перевагою і вже на 13-й хвилині відкрила рахунок завдяки точному удару Каріма Бензема. На завершення комбінації з участю Гарета Бейла і Кріштіану Роналду м'яч ударився об ногу Феліпе Сантани і вдало відскочив до перебувавшого у штрафному майданчику француза, який з легкістю вразив ворота разючим пострілом в лівий нижній кут.

Втім, після пропущеного гола німці помітно додали в швидкості і чи не в першій же атаці після розіграшу м'яча з центру поля могли відновити рівновагу. Хавбек збірної Німеччини Юліан Дракслер, залишившись віч-на-віч з Ікером Касільясом, примудрився пробити з близької відстані прямо у воротаря.

За марнотратство господарям поля довелося поплатитися. Покарання послідувало на 21-й хвилині, коли Бейл отримав м'яч на правому фланзі від Бензема і, не звертаючи ні найменшої уваги на протидію захисників, увійшов у штрафний і пробив низом повз голкіпера Ральфа Ферманна. У другій половині тайму гості могли забивати ще, але після прицільного удару Роналду з середньої дистанції м'яч влучив у штангу.

Щоб врятувати матч, "Шальке" потрібно було щось змінювати, але кардинальних змін у грі гельзенкірхенців після перерви не сталося. "Реал" як і раніше володів ініціативою і створював один гольовий момент за іншим, і лише неточність мадридських нападників у завершальній стадії атак до пори до часу рятувала команду Йенса Келлера від розгрому.

І якщо Бензема після флангової передачі пробив з кута воротарського майданчика "по горобцях", то Роналду черговий свій шанс не упустив. Прийнявши на лівому фланзі м'яч від Бейла, португалець увірвався в штрафну, заплутав опікуна фінтами і невідпорно пробив у дальній кут - 3:0. Через п'ять хвилин рахунок став зовсім непристойним. І все завдяки неодноразово згадуваному Бензема. Форвард збірної Франції забив другий гол з-за меж штрафного майданчика після красивого пасу Роналду п'ятою.

Після четвертого пропущеного м'яча господарі зовсім скисли, а футболісти в помаранчевій формі як ні в чому не бувало продовжували атакувати. На 69-й хвилині вони в черговий раз добилися успіху. Серхіо Рамос зробив ювелірну передачу на Бейла, який не менш філігранним ударом у п'ятий раз засмутив Ферманна.

Наприкінці команди обмінялися голами. На дубль Роналду, який обіграв всю оборону "Шальке", німці відповіли шикарним ударом з льоту Клаас-Яна Хунтелаара під поперечину. Забивши на виїзді шість м'ячів при одному пропущеному, "Реал" чи залишив місце для інтриги в протистоянні, поєдинок у відповідь якого відбудеться 18 березня.

Використані матеріали УЄФА