ua en ru

Шахти в зоні АТО за 2014 р. отримали більше 4 млрд з держбюджету, - нардеп

Шахти в зоні АТО за 2014 р. отримали більше 4 млрд з держбюджету, - нардеп
Шахти в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) за 2014 р. отримали більше 4 млрд з державного бюджету в рамках програми підтримки вугледобувних підприємств.

Шахти в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) за 2014 р. отримали більше 4 млрд з державного бюджету в рамках програми підтримки вугледобувних підприємств. Про це йдеться у відповіді Міністерства на звернення народного депутата Юрія Дерев'янко, передає прес-служба нардепа.

Так, згідно довідки щодо фінансування бюджетних програм Міненерговугілля, в 2014 році передбачені 10,987 млрд гривень на бюджетну програму "Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції".

Також 937,8 млн гривень передбачені на програму "Реструктуризація вугільної та торфодобувної промисловості".

В рамках першої програми з початку року - на 18 листопада - витратили 8,3 млрд гривень. З них 4,22 мільярда отримали вуглевидобувні підприємства, які зараз знаходяться в зоні АТО.

При цьому в липні-серпні зазначені шахти отримали близько 645 мільйонів гривень.

Зокрема, мова йде про десять шахтах ДП "Донецька вугільна енергетична компанія", ДП "Макіїввугілля", ПАТ "Шахтоуправління Донбас", ДП "Артемвугілля", ДП "Шахтарськантрацит", ДП "Торезантрацит", ДП "Сніжнеантрацит", ДП "Луганськвугілля", ДП "Донбасантрацит" і ДП "Антрацит".

У відповіді Міненерго зазначається, що витрати були здійснені для виплати заробітної плати шахтарям за червень-липень, в ці місяці видобували вугілля і відвантажували його на електростанції України".

В рамках другої програми визначені шахти в зоні АТО (ДП "Шахта №17-17 "біс", ДП "Шахта "Лідіївка", ДП "Шахта "Моспинська", ДП "Шахта "Крепінська") отримали 72,9 мільйона гривень з початку року. У міністерстві запевняють, що з жовтня фінансування відповідної бюджетної програми не здійснюється.

Нагадаємо, у Донецькій області на шахтах в жовтні в порівнянні з вереснем 2014 р. зросла вуглевидобуток.