ua en ru

Шахтар - Рома: анонс матчу

Шахтар - Рома: анонс матчу Фото: "Шахтар" - "Рома" (twitter.com/fcshakhtar)

Готуємося до матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Донецький "Шахтар" зіграє вдома з римською "Ромою" в рамках першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Онлайн-трансляція поєдинку розпочнеться на РБК-Україна о 21:45, а дивитися матч можна на телеканалах "Україна" і "Футбол 2". На думку букмекерів, невелика перевага на боці "гірників".

21 лютого 21:45
Харків, ОСК "Металіст"

Гру обслужить шотландська бригада арбітрів на чолі з Вільямом Колламом. Допомагати Колламом будуть його співвітчизники Девід Макгічі і Френсіс Коннор. Роль додаткових асистентів виконають Боббі Медден і Джон Бітон, а четвертим рефері буде працювати Дуглас Поттер.

Варто зазначити, що Коллам працював уже на матчі донеччан. Тоді "гірники" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів розгромно поступилися "Баварії" з рахунком 0:7. Поразка від мюнхенців у матчі-відповіді залишається для "Шахтаря" найбільшим на європейській арені.

Орієнтовні склади:

"Шахтар": Пятов; Бутко, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі; Фред, Степаненко; Марлос, Тайсон, Бернард; Феррейра
Не зіграють: Малишев (коліно), Срна (дискваліфікація)
Дозаявлені: Додо, Руслан Фомін, В'ячеслав Танковскій

"Рома": Аліссон; Бруно Перес, Фасіо, Манолас, Коларов; Де Россі, Стротман; Дженгиз Ундер, Наінгголан, Перотті; Джеко
Не зіграють: Карсдорп (коліно), Гоналон (литковий м'яз), Лука Пеллегріні
Під питанням: Флоренці (хвороба)
Дозаявлені: немає

Головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека: "Нас чекає тактично багата гра. Обидві команди не бояться доносити на полі свої ідеї. Буде гарний футбол, який повинен сподобатися будь-якому вболівальнику. "Рома" - сильний клуб з яскравими футболістами і відмінним тренером. Мені складно порівнювати нинішній "Шахтар" з тим, що обігравав "Рому" у 2011 році [при Мірчі Луческу]. Зараз у нас абсолютно інша команда, яка грає в інший футбол".

Головний тренер "Роми" Еусебіо Ді Франческо: "Треба уникнути провалів у концентрації. По ходу зустрічі будуть періоди, коли сценарій гри будемо диктувати ми, але будуть і періоди, коли ініціатива буде у "Шахтаря", який дуже добре володіє м'ячем. Моя команда помітно зростає, і я сподіваюся переконатися в цьому. Подивимося, чи доведеться нам вдаватися до зміни тактики по ходу матчу. Ми спробуємо діяти в тому ж ключі, в якому граємо останнім часом".

Нагадаємо, колишній головний тренер "Шахтаря" і нинішній наставник збірної Туреччини Мірча Луческу має намір приїхати до Харкова на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, де донецький клуб буде приймати італійську "Рому".