ua en ru

"Шахтар" врятувався від поразки у матчі Ліги чемпіонів з загребським "Динамо"

"Шахтар" врятувався від поразки у матчі Ліги чемпіонів з загребським "Динамо" Фото: "Шахтар" - "Динамо" Загреб (shakhtar.com)

Команди сильнішого не виявили

Донецький "Шахтар" і загребське "Динамо" не виявили сильнішого в матчі третього туру групового раунду Ліги чемпіонів. Поєдинок в Харкові на ОСК "Металіст" завершився з рахунком - 2:2.

Команди обмінялися голами в кожному з таймів. Рахунок на 16 хвилині відкрив Євген Коноплянка, якому асистував Марлос. Менш ніж за 10 хвилин гості відновили рівновагу завдяки голу Даніеля Ольмо з передачі Міслава Оршіча.

В середині другого тайму Оршіч вивів хорватський клуб вперед, реалізувавши пенальті. Під час розіграшу кутового загребського клубу воротар "Шахтаря" Андрій П'ятов чогось схопив суперника і повалив того на газон, попутно впавши й сам. Арбітр вказав на 11-метровий, а після перегляду VAR переконався в правильності цього рішення. Врятувати "Шахтар" від поразки вдалося Додо, який вийшов на заміну.

"Динамо" і "Шахтар" продовжують ділити 2-3 місця в групі з 4 очками. Лідирує "Манчестер Сіті", якому сьогодні належить зустрітися з "Аталантою".

У наступному турі "гірники" зустрінуться з "Динамо" вже в Хорватії, 6 листопада.

Нагадаємо, Україна залишилася на 10 місці в таблиці коефіцієнтів Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).