ua en ru

Шахтар - Манчестер Юнайтед: Сьогодні "гірники" приймуть чемпіона Англії в матчі Ліги Чемпіонів

Сегодня в Донецке настоящий футбольный праздник - первый домашний матч Лиги Чемпионов. Так, еще и открывать европейский сезон на "Донбасс Арене" приедет великий и могучий "Манчестер Юнайтед"

Сьогодні в Донецьку справжнє футбольне свято - перший домашній матч Ліги Чемпіонів. Так, ще й відкривати європейський сезон на "Донбас Арені" приїде великий і могутній "Манчестер Юнайтед"

2 жовтня, 21:45
Донецьк, "Донбас Арена"
Шахтар - Манчестер Юнайтед
Трансляція на ТРК Україна

Обидві команди підходять до очного матчу не в найкращому стані. Донеччани не змогли звично обіграти земляків з "Металурга", а МЮ вдома програв "Вест Бромвічу". Але для "гірників" втрата очок перед грою в ЛЧ може стати відмінним стимулом. Принаймні, так було і перед грою в Сан-Себастьяні, де "Шахтар" впевнено виграв.

Перед грою Луческу говорив про те, що команди знаходяться у схожому становищі. І румун, і Девід Мойес зараз у пошуках оптимальних складів та зв'язків на полі. І якщо у Містера проблема полягає в неадаптованих новачках, то спадкоємцеві Фергюсона просто-напросто ще не все дається в новому клубі.

Румун, як сам і сказав, зробить ставку на старих перевірених бійців. І якщо в обороні питань практично немає, то в центрі поля зіграє Хюбшман, швидше за все, в парі зі Степаненко. До атаки "гірників" також є питання - Тайсон не в кращих кондиціях, Кості і Тейшейрі не вистачає стабільності. У Адріано невеликі проблеми зі здоров'ям.

У МЮ відчутна втрата у вигляді лідера оборони Фердинанда, який в Донецьк навіть не полетів. А враховуючи важливість гри в Донецьку, Мойес поставить максимально досвідчений і зіграний склад. Ну, і те, що Руні і ван Персі зіграють попереду - питань навіть не викликає.

"Шахтар" доріс до того рівня, коли може розраховувати на перемогу над таким суперником. Якщо брати в розрахунок, що "Юнайтед" зараз у стані пошуку, то перемога стає ще ближче. Але МЮ - є МЮ, і грати з ним треба максимально зібрано, показуючи той максимум, на який здатна команда. Тільки в такому разі можна сподіватися на гарний результат.