ua en ru

На шахті "Золоте" стався прорив шахтних вод, є загроза затоплення, - МВОТ

На шахті "Золоте" стався прорив шахтних вод, є загроза затоплення, - МВОТ Фото: видобуток вугілля (osce.org)

Приплив води збільшився до 2 тисяч кубометрів на годину

На шахті "Золоте", що входить в структуру ДП "Первомайськвугілля" стався прорив шахтних вод. Про це говориться в повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МТОТ).

Наголошується, що в результаті інциденту приплив води збільшився до 2 тисяч кубометрів на годину.

"У результаті події було призупинено роботи з видобутку вугілля та зупинено проходження гірничих виробок. Наявних потужностей шахти "Золоте" не вистачає для відкачування такого об'єму води, через що рівень затоплення продовжує зростати", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з подією на шахті введено в дію план ліквідації аварії та встановлено цілодобове чергування старшого керівництва шахти "Золоте" ДП "Первомайськвугілля". Крім цього, вживаються заходи для прискорення закупівлі обладнання для посилення водоотливного комплексу шахти, запевнили в МТОТ.

"У керівництві компанії найбільш імовірною причиною значного збільшення обсягів води, що надходить, вважають прорив води із затоплених шахт "Родіна" і "Первомайська", розташованих на окупованій території Луганської області та гідрологічно пов'язані з шахтою "Золоте", - додали в міністерстві.

Нагадаємо, в березні в Луганській області на двох шахтах - "Карбоніт" і "Золоте" - сталося знеструмлення, в результаті якого без електроенергії та можливості піднятися на ліфті під землею залишилися близько 200 працівників.