ua en ru

На шахті "Золоте" готують додаткову систему водовідливу

На шахті "Золоте" готують додаткову систему водовідливу Фото: ілюстративне фото (Pixabey)

Місцева влада відзвітувала про заходи щодо запобігання затоплення шахти

На шахті "Золоте" в Луганській області, на якій стався прорив шахтних вод, готують до роботи додаткову систему водовідливу. Про це йдеться в повідомленні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в Facebook.

Повідомляється, що станом на 5 травня на шахті тривають ремонтні роботи для залучення додаткової системи водовідведення. Також повідомляється, що сили гірничорятувальних підрозділів проводять ізоляцію гірських виробок, у яких припинилося провітрювання, а також здійснюють контроль газової обстановки і розподілення повітря, встановлюють датчики контролю рівня води й метану.

На Луганщині ліквідуються наслідки підтоплення шахти «Золоте» Зупинка робіт на шахтах «Первомайська» і «Голубівська»,...

Опубліковано Луганська обласна державна адміністрація 5 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на шахті "Золоте" стався прорив шахтних вод, існує загроза затоплення.

Відзначимо, до прориву шахтних вод призвело збільшення припливу води із затопленої шахти "Родіна", яка знаходиться на підконтрольній бойовикам території. Крім того, затоплено камеру центральної підземної підстанції та головного водовідливу горизонту 775 м. Напередодні з шахти евакуювали 62 осіб.