ua en ru

США мають намір вивчити деталі домовленостей, досягнутих вчора між Україною та РФ

США мають намір вивчити деталі домовленостей, досягнутих вчора, 17 грудня 2013 р., між Україною та Російською Федерацією. Про це на брифінгу заявив прес-секретар Білого дому Джей Карні, передає прес-служба посольства США в Україні.

"Ми бачили повідомлення про цю угоду, і ми вивчаємо - а радше, ми очікуємо, що дізнаємося про деталі угоди і розглянемо їх, коли побачимо. Але будь-які угоди, укладені між Києвом і Москвою, не будуть враховувати занепокоєнь тих, хто вийшли на публічні протести по всій Україні", - заявив Карні.

За його словами, США мають намір вивчати деталі цих угод по мірі їх появи.

Він зауважив, що США, як і раніше, закликають українську владу дослухатися до свого народу і знайти спосіб відновити рух до мирного, справедливого, демократичного і економічно заможного європейського майбутнього, до якого прагнуть громадяни України.

"Ми закликаємо українську владу розпочати невідкладний діалог з опозицією та всіма іншими зацікавленими сторонами, котрі публічними демонстраціями висловили своє жадання кращої України", - заявив Карні.

Нагадаємо, вчора за підсумками зустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича та Володимира Путіна було загалом підписано 14 документів. Зокрема, було досягнуто домовленості про зниження ціни на російський газ для України до 268,5 дол. за тис куб. м та розміщення Росією 15 млрд дол. в довгострокових боргових зобов'язаннях України.