ua en ru

"Сфальсифікована" НАБ справа ОПЗ розсипається в суді, - адвокат

"Сфальсифікована" НАБ справа ОПЗ розсипається в суді, - адвокат

Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляційну скаргу захисту і звільнив з-під варти голови наглядової ради ПРАТ "Одеський припортовий завод" Сергія Перелому, перевівши його під домашній арешт. Про це повідомляла прес-служба суду.

У зв'язку з цим адвокат Ігор Черезов зазначив, що тим самим апеляційний суд визнав "безпідставним" рішення Солом'янського районного суду Києва про обрання "невмотивованого" запобіжного заходу, прийнятого "під очевидним тиском" Національного антикорупційного бюро України.


Зазначимо, захист Сергія Переломи і раніше висловлював впевненість у позитивному результаті апеляції, оскільки, за даними Черезова, у складі апеляційного суду відсутні судді, які перебувають "на гачку" НАБ через відкриті проти них кримінальні справи. "Адже жодних правових підстав для утримання Сергія Переломи під вартою просто немає в природі", - упевнений адвокат.

Він вважає, що рішення апеляційного суду - свідчення того, що "так звана справа ОПЗ - сфальсифікована НАБ". "Вона розсиплеться в суді, якщо її розгляд по суті буде здійснювати незаангажований і незалежний від НАБУ суддя. Захист буде послідовно домагатися зняття всіх надуманих звинувачень з Сергія Переломи і повного його виправдання", - заявив адвокат.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура України призначила розслідування дій Національного антикорупційного бюро і судді Солом'янського райсуду у справі ОПЗ. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 3 провадження: за фактом зловживання посадовими особами НАБУ своїм службовим становищем, за фактом можливого втручання в роботу судді посадових осіб НАБУ, за фактом постановлення завідомо неправосудного рішення суддею Солом'янського райсуду при розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу Сергію Переломі