ua en ru

З'їзд БПП підтримав позбавлення депутатських мандатів Фірсова та Томенка

З'їзд БПП підтримав позбавлення депутатських мандатів Фірсова та Томенка Фото: БПП підтримав позбавлення депутатських мандатів Фірсова та Томенка

Парламентар Фірсов підтвердив РБК-Україна цю інформацію

З'їзд партії "Блок Петра Порошенка" підтримав рішення про складання мандатів Миколи Томенка та Єгора Фірсова, які раніше вийшли з фракції. Про це по завершенню з'їзду повідомив нардеп Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було обговорення відносно оцінки діяльності депутатів від партії "Блок Петра Порошенка- Солідарність" в парламенті. З'їзд дав задовільну оцінку діяльності депутатів в цілому. Окреме обговорення стосувалося тих депутатів, які написали заяви і вийшли з фракції БПП. Згідно 81 статті Конституції з'їзд прийняв рішення відносно виключення цих депутатів і складання ними депутатських повноважень. Я маю на увазі Миколу Томенка і Єгора Фірсова", - сказав депутат.

Так, згідно ст.81 Конституції України, повноваження народного депутату, який вийшов із фракції партії, за списками якої пройшов до парламенту, припиняються.

Відзначимо, що парламентар Фірсов підтвердив РБК-Україна цю інформацію.

За словами одного з учасників з'їзду, підставою для позбавлення мандатів стало те, що обидва народних обранця пройшли в парламент за списком БПП, але потім добровільно вийшли з парламентської фракції.

"Відповідне рішення з'їзду буде направлено в ЦВК і вже у вівторок на їх місцях в Раді будуть сидіти два нових депутата, зокрема Дмитро Білоцерківець", - сказало джерело РБК-Україна.

Нагадаємо, у лютому джерело РБК-Україна в БПП повідомляло, що фракція може відкликати з виборчого списку партії на парламентських виборах народних депутатів Миколи Томенка та Єгора Фірсова.

Відзначимо, прийняті 16 лютого зміни до закону "Про вибори народних депутатів України" дозволяє виключити кандидатів в нардепи по виборчому списку партії в багатомандатному окрузі.

2 лютого з фракції БПП вийшов нардеп Микола Томенко, який пройшов до парламенту під 8 номером списку БПП, а вже 8 лютого про свій намір вийти з фракції заявив нардеп Єгор Фірсов (54-й номер у списку).

Останній вирішив покинути фракцію після скандалу навколо першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенко. Офіційно, Фірсов ще знаходиться в складі БПП, оскільки спікер парламенту не повідомив про вихід депутата з фракції.