ua en ru

Зараз немає політичної волі прийняти Україну в НАТО, - міністр оборони Литви

Зараз немає політичної волі прийняти Україну в НАТО, - міністр оборони Литви Фото: міністр оборони Литви Раймундас Кароблис

Потрібно використовувати інші формати поглибленого співробітництва НАТО з Україною

В даний момент у керівництва НАТО немає політичної волі для прийняття в альянс України. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр оборони Литви Раймундас Кароблис, який прибув в Україну для участі в Київському форумі безпеки.

"Справді є конфронтація не тільки між НАТО та Україною, але і між Росією і НАТО. В цій ситуації зараз, дійсно, немає політичної волі прийняти Україну та інші країни НАТО. Під час конфлікту лідери НАТО думають, що це може призвести до ескалації ситуації в регіоні, і що це не потрібно. Для вирішення ж питання щодо розширення НАТО потрібен консенсус і політична воля. На жаль, в НАТО поки цього немає", - заявив Кароблис.

У той же час, за його словами, зараз потрібно використовувати інші формати поглибленого співробітництва НАТО з Україною.

"Якщо Україна, у що я вірю, буде демократично розвиватися, проводити реформи, боротися з корупцією, то прийде час, і ви отримаєте запрошення в ЄС і НАТО", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, Раймундас Кароблис також розповів подробиці поставок летального зброї з Литви в Україну в 2015-2016 роках.