ua en ru

Севрук: прокуратура заповнить нестачу кадрів не раніше, ніж через рік

Севрук: прокуратура заповнить нестачу кадрів не раніше, ніж через рік Фото: Юрій севрук

Відбором кадрів буде займатися кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів

Прокуратура зможе компенсувати брак кадрів не раніше, ніж через рік. Про це повідомив виконуючий обов'язки генерального прокурора України Юрій Севрук під час брифінгу у вівторок, 26 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

Він також зазначив, що в органах прокуратури 490 вакантних посад.


"На сьогоднішній день в органах прокуратури вільні 490 вакансій...Всі ці вакансії ми зможемо заповнити не раніше, ніж через рік, тому що вони повинні пройти навчання", - повідомив Севрук.

Він підкреслив, що відбором кадрів в органах прокуратури буде займатися кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів.

Крім того, Севрук заперечує, що після конференції прокурорів система "законсервується".

"Я не згоден з тим, що система законсервується. За останні 10 років у нас кадри змінилися на 8 тисяч", - нагадав Севрук.

На конференції, що почалася сьогодні, повинні створити органи самоврядування прокурорів - Раду прокурорів та дисциплінарно-кваліфікаційну раду. Саме ці органи отримають монопольне право призначати і звільняти прокурорів. А глава ГПУ фактично втратить вплив на кадрові перестановки.

Севрук також зазначив, що якщо уповноважений з прав людини не дасть свої три кандидатури, то контрольно-дисциплінарна комісія не запрацює. Як відомо, створення прокурорських органів самоврядування розкритикував можливий кандидат на главу ГПУ Юрій Луценко.

"Вже в середу не зможуть зняти заступника прокурора або слідчого без рішення органів, які прокурори створюють самі для себе. Ми вступаємо в нову реальність, коли ГПУ вийшла з-під контролю політичних інститутів. У середу це стане фактом. Брати участь у декоративному управлінні непідконтрольної структури я не має наміру", - заявив глава фракції БПП.

На питання, чи погано, що новий генпрокурор прийде без команди, Севрук відповів, що часто джерелом корупції є саме команда.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокурора Одеської області Миколу Стоянова звільнено з його посади та з органів прокуратури.