ua en ru

Сєверодонецький "Азот" в 2013 р. вкладе в модернізацію цехів 148,6 млн грн

ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот", що входить до холдингу Ostchem (об'єднує підприємства азотної хімії Group DF), до 2013 р. вкладе в модернізацію і капітальний ремонт своїх цехів 148,6 млн. гривень. Про це заявив генеральний директор Ostchem Олександр Халін, передає прес-служба компанії.

"З початку року ми вже вклали близько більше 50 млн грн, ще 95 млн грн, вкладемо до кінця року. Як і на інших підприємствах холдингу Ostchem, ми добиваємося збільшення продуктивності і більш надійної роботи цехів, а також зниження собівартості кінцевої продукції", - сказав Халін.

Найбільше підприємство вкладе в ремонт цехів, що виробляють мінеральні добрива. Найбільша інвестиція (24,4 млн грн) піде на модернізацію і ремонт цехів аміаку. Капітальний ремонт цеху з виробництва карбаміду і вуглеамонійних солей складе близько 5 млн грн, а ще 4,6 млн грн підприємство вкладе в капітальний ремонт обладнання з виробництва азотної кислоти.

У Ostchem розраховують, що капітальний ремонт цеху аміаку в Сєвєродонецьку, який почнеться в серпні, призведе до збільшення виробничих потужностей з нинішніх 1 тис. 360 тонн до 1 тис. 580 тонн готової продукції на добу. Таким чином, підприємство зможе наростити виробництво аміаку з 496 тис. тонн до 577 тис. тонн на рік. У ході ремонту фахівці підприємства модернізують колону синтезу, замінять каталізатор і вакуумні витяжки на парових турбінах.

У 2012 р. Северодоненцкій "Азот" вклав у модернізацію та капітальні ремонти близько 125 млн грн, а аналогічні витрати всіх підприємств холдингу Ostchem в 2012 р. склали близько 903 млн грн.

ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" - одне з найбільших українських хімічних підприємств, яке входить до холдингу Ostchem (об'єднує підприємства азотної хімії Group DF). Виробництво мінеральних азотних добрив - основний напрямок роботи підприємства.

Group DF - диверсифікована міжнародна група компаній, яка здійснює свою діяльність у ряді країн Європи і Азії. Основними напрямками діяльності групи є азотний, титановий, газовий і банківський бізнеси. Інші сфери діяльності групи в даний час включають агробізнес, медійний бізнес, виробництво кальцинованої соди, розвиток енергетичної інфраструктури та нерухомість. Група підконтрольна бізнесменові Дмитру Фірташу.

Нагадаємо, в червні "Азот" запустив виробництво медичного кисню.