ua en ru

"Північний потік-2" становить геостратегічну небезпеку для всієї Європи, - Порошенко

"Північний потік-2" становить геостратегічну небезпеку для всієї Європи, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (twitter.com-STsegolko)

Порошенко назвав ГТС України одним з елементів стримування агресії РФ

Проект газопроводу "Північний потік-2" становить геостратегічну небезпеку для всієї Європи. Про це заявив президент України Петро Порошенко за результатами зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном.

Так, за слвоами глави держави, газотранспортна система (ГТС) України є однією з елементів стримування агресії Російської Федерації.

"Проект "Північного потоку-2" становить надзвичайно велику небезпеку не тільки для України, а й геостратегічну та оборонну небезпеку для всієї Європи. І Україна зараз має набагато ширшу підтримку наших міжнародних партнерів у цьому питанні", - заявив Порошенко.

Газотранспортна система України – один із елементів стримування агресії РФ. Проект «Північного потоку-2» становить надзвичайно велику небезпеку не тільки для України, а й геостратегічну та оборонну небезпеку для всієї Європи. І Україна зараз має набагато ширшу підтримку наших міжнародних партнерів у цьому питанні.

Опубліковано Петром Порошенком 10 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що управління з питань захисту конкуренції та споживачів (UOKiK) Польщі відкрило справу проти російської газової компанії "Газпром" і ще п'яти компаній за фінансування будівництва газопроводу "Північний потік-2".