ua en ru

Північна Корея створює ядерний арсенал, щоб погрожувати катастрофою, - Меттіс

Північна Корея створює ядерний арсенал, щоб погрожувати катастрофою, - Меттіс Фото: Джеймс Меттіс (flickr.com-Jim Mattis)

Меттіс назвав КНДР "репресивним режимом"

Північна Корея (КНДР) створює ядерний арсенал, щоб "погрожувати іншим катастрофою". Про це заявив глава Пентагону Джеймс Меттіс, передає Agence France-Presse.

"КНДР - репресивний режим, який сковує свій народ, позбавляючи його свободи, добробуту й людської гідності в пошуках ядерної зброї і засобів її доставки, щоб загрожувати іншим катастрофою", - сказав Меттіс.

Він зазначив, що Адміністрація президента США Дональда Трампа прагне до дипломатичного вирішення північнокорейської проблеми. У той же час Меттіс заявив, що США готові до військових заходів, якщо КНДР не припинить розробку ракет з ядерною боєголовкою, які потенційно можуть вразити Сполучені Штати.

Нагадаємо, раніше США розширили санкції проти Північної Кореї, внісши до списку санкцій ще сімох громадян і трьох юридичних осіб з КНДР. Санкції були запроваджені, у тому числі, проти глави департаменту військової безпеки КНДР, міністра праці та дипломата.