ua en ru

Північна Корея звинуватила США у підготовці змови

Північна Корея звинуватила США у підготовці змови Фото: Кім Чен Ин (twitter.com/whitehouse)

Звинувачення з'явилося після скасування візиту Помпео до КНДР

Контрольована Пхеньяном державна газета Північної Кореї (КНДР) звинуватила Сполучені Штати Америки (США) в підготовці змови. Про це повідомляє Reuters.

За даними видання, звинувачення з'явилося після раптового скасування президентом США Дональдом Трампом візиту держсекретаря Майка Помпео до КНДР.

Зазначається, що північнокорейське видання звинувачує США в "лукавстві" та "підготовці злочинної змови" проти Пхеньяна.

"Переговори щодо денуклеаризації між обома країнами зайшли в глухий кут після саміту президента США Дональда Трампа з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином в Сінгапурі в червні", - зазначили в Reuters.

Відзначається, що Помпео наполягав на конкретних кроках КНДР щодо знищення свого ядерного арсеналу, в той час як Пхеньян вимагає, щоб США спочатку пішли на поступки.

Крім того, одне північнокорейське видання повідомило, що військові США, які базуються в Японії, організували авіаційні навчання з метою "проникнення в Пхеньян".

"Такі дії доводять, що США виношують злочинну змову, щоб розв'язати війну проти КНДР і вчинити злочин, який заслуговує нещадного божественного покарання в разі, якщо США не впораються зі сценарієм несправедливої і бандитської денуклеаризації КНДР", - йдеться в повідомленні видання.

Крім того, речник посольства США в Сеулі заявив, що він не має жодної інформації про навчання, про які пише північнокорейське видання.

Зазначається, що редакційна стаття, в якій не згадувалася поїздка держсекретаря Помпео, закликала США відмовитися від "безглуздої військової авантюри" і реалізувати сінгапурський угоду, в якій лідери обіцяли працювати в напрямку повної денуклеаризації Корейського півострова.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що президент США Дональд Трамп відмінив поїздку держсекретаря Майка Помпео до Північної Кореї. На думку Трампа, США не роблять достатніх успіхів в денуклеризації КНДР.