ua en ru

Трамп відклав поїзду Помпео до КНДР

Трамп відклав поїзду Помпео до КНДР Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Помпео мав вирушити до Північної Кореї разом з спецпредставником наступного тижня

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп відклав поїздку держсекретаря Майка Помпео до Північної Кореї (КНДР). Про це він повідомив на своїй сторінці у Twitter.

На його думку, США не роблять достатніх успіхів в денуклеризації КНДР.

"Я попросив державного секретаря Майка Помпео не їхати до Північної Кореї, оскільки, я відчуваю, що ми не робимо достатніх успіхів у денуклеризації Корейського півострова", - написав Трамп.

Крім того, за словами Трампа, Китай не допомагає процесу денуклеризації незважаючи на санкції ООН.

"Через наші набагато суворіші торгівельні відносини з Китаєм, я не вірю, що вони допомагають процесу денуклеризації, як колись було (незважаючи на існуючі санкції ООН)", - заявив американський президент.

Трамп зазначив, що держсекретар Помпео відправиться до КНДР після того, як торгівельні відносини між США та Китаєм будуть вирішені.

Крім того, Трамп передав вітання главі Північної Кореї Кім Чен Ину, та заявив, що з нетерпінням чекає його побачити найближчим часом.

"Тим часом я хотів би відправити теплі слова поваги главі Кіму. Я з нетерпінням чекаю зустрічі з ним найближчим часом", - написав він.Трамп відклав поїзду Помпео до КНДР

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що державний секретар США Майк Помпео призначив виконавчого директора компанії Ford Motor Co Стівена Бігана спеціальним представником Сполучених Штатів в Північній Кореї. Вони разом мали вирушити у КНДР на наступному тижні, щоб домогтися подальшого дипломатичного прогресу.