ua en ru

Севастополь просить Мінфін РФ додатково виділити 16,7 млн дол. для вирішення поточних проблем

Влада Севастополя звернулися в Міністерство фінансів Росії з проханням додатково виділити 600 млн руб. (16,7 млн дол.) для вирішення поточних міських проблем.

Влада Севастополя звернулися в Міністерство фінансів Росії з проханням додатково виділити 600 млн руб. (16,7 млн дол.) для вирішення поточних міських проблем. Про це повідомив заступник голови міської адміністрації Элимдар Ахтемов, повідомляє "Крымінформ".

"Російська банківська система в місті тільки встає на ноги, і нам може не вистачити тих коштів, які ми збираємо. Тому ми просимо про виділення додаткових ресурсів на той період, поки платники податків не зможуть нормально без черг платити податки", - сказав Ахтемов.

Як повідомив журналістам радник губернатора міста з економічних питань В'ячеслав Аксьонов, в Севастополі на цьому тижні починаються виплати з новосформованого міського бюджету в російських рублях. За даними радника, на рахунках міста зараз акумульовано близько 80 млн руб. (2,23 млн дол.).

"На цьому тижні планується розпочати виплати з нашого знову сформованого бюджету , - сказав він, - Нам потрібно докласти великі зусилля для того, щоб заткнути ті діри, які утворилися. На багатьох підприємствах люди чекають зарплати".

Аксьонов підкреслив при цьому, що податкова і казначейська система міста зараз знаходиться у стадії перебудови. Із-за переходу з гривні на рублі багато підприємств не в повному обсязі змогли заплатити податки.

В кінці березня Севастополь уклав договір з Мінфіном про надання дотації в обсязі 2,4 млрд руб. (68,5 млн долл.). Тільки за перший тиждень квітня працівникам бюджетної сфери виплачено зарплат на 100 млн руб. з урахуванням підвищення окладів на 25%.