ua en ru

У мережі з'явилося фото підірваної машини ОБСЄ в Луганській області

У мережі з'явилося фото підірваної машини ОБСЄ в Луганській області Фото: автомобіль ОБСЄ, підірваний на Донбасі

В результаті інциденту загинув один громадянин США, також були поранені громадяни Чехії та Німеччини

У мережі з'явилося фото автомобіля ОБСЄ, який був підірваний в неділю, 23 квітня, в Луганській області, повідомляє агентство AFP.

"Це стало першою втратою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) після того, як почалася єдина сучасна війна в Європі більше трьох років тому", - наголошується в повідомленні.

Як повідомили в ОБСЄ, в результаті інциденту загинув один громадянин США, також були поранені громадяни Чехії та Німеччини.

Також в організації повідомили, що не будуть називати імена загиблих, поки про це не повідомлять їх родичів.

Як повідомлялося раніше, в ОБСЄ закликали притягнути до відповідальності винних у загибелі і поранення патрульних Спеціальної моніторингової місії на Донбасі.

"Важливо підкреслити, що хто-небудь, хто винен у загибелі й травмування патруля в результаті закладки міни, повинен бути притягнутий до відповідальності. Ми залишаємося відданими неухильному виконанню завдань, відповідно до нашого мандату по поверненню миру в Україні", - заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг.

За його словами, ніяких хв на місці підриву автомобіля спеціальної місії не повинно бути, згідно з підписаними угодами Тристоронньої контактної групи.

"Хв там (на місці трагедії - ред.) не повинно бути взагалі. Тристороння контактна група та інші підписанти заборонили поставки мінного озброєння ... зобов'язання в основному залишаються на папері", - констатував Хуг.

Він також закликав сторони з усією серйозністю поставитися до виконання обов'язків і вилучити всі міни з озброєння, яке є на Донбасі.

Нагадаємо, Меркель закликала якомога швидше розслідувати підрив авто ОБСЄ на Донбасі.