ua en ru

Меркель закликала якнайшвидше розслідувати підрив авто ОБСЄ на Донбасі

Меркель закликала якнайшвидше розслідувати підрив авто ОБСЄ на Донбасі Фото: Ангела Меркель відреагувала на інцидент із СММ ОБСЄ на Донбасі

Вона також закликала сторони конфлікту на Донбасі повною мірою дотримуватись режиму "тиші"

Канцлер Німеччини Анґела Меркель із сумом і великим занепокоєнням відреагувала на інформацію про загибель спостерігача Організації з безпеки і співробітництва в Європі на Сході України 23 квітня, закликавши якомога швидше розслідувати цей інцидент. Про це повідомляє DW.

"Федеральний уряд очікує, що всі сторони конфлікту якнайшвидше зроблять усе можливе, щоб з'ясувати, яким чином могла статися ця трагічна подія, та притягнути до відповідальності винних у цьому", - заявила Меркель у неділю.

Вона також закликала сторони конфлікту на Донбасі повною мірою дотримуватись режиму "тиші".

Як відомо, внаслідок підриву на міні автомобіля СММ ОБСЄ, який стався біля села Пришиб на непідконтрольній Україні території Луганської області, загинув член місії ОБСЄ. За різними даними, це громадянин Великобританії або США. Крім того, внаслідок інциденту постраждала громадянка Німеччини.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що напади і невиправдані звинувачення на адресу спостерігачів СММ ОБСЄ повинні припинитися.