ua en ru

Мережа книгарень "Буква" звинуватили в несплаті 3 млн грн податків

Мережа книгарень "Буква" звинуватили в несплаті 3 млн грн податків Фото: мережа книгарень "Буква"

ГФС звинувачує підприємство в ввезенні книжкової продукції з Росії за заниженими цінами

В Державній фіскальній службі звинувачують мережа книгарень "Буква" в несплату податків на суму понад 3 мільйони гривень. Про йдеться у відповіді ГФС на запит "Радіо Свобода".

"Розслідується кримінальне провадження по факту ухилення від сплати податків службовими особами одного з підприємств Києва, яке в період 2015 року здійснила ввезення з Російської Федерації на територію України книжкової продукції за заниженими цінами. Надалі шляхом реалізації через ланцюг підконтрольних підприємств та фізичних осіб-підприємців їх вартість завищена більше ніж у 6 разів і реалізована", - йдеться у відповіді на запит.

У рамках зазначеного виробництва проведено комплекс слідчих дій вилучено документи та книжкова продукція з ознаками контрафактної, додають в Державній фіскальній службі.
В мережі "Буква" ці звинувачення податківців відкидають.

"Наше підприємство купує книги на території України. Ми не ввозимо книг з Росії взагалі", - заявили в прес-службі мережі книжкових магазинів "Буква".

28 вересня в Державній фіскальній службі повідомили про проведення обшуків в столичній мережі книжкових магазинів "Буква". В мережі книжкових магазинів "Буква" тоді заявили, що не вважають себе винними ні по одному з висунутих ГФС звинувачень.