ua en ru

СЕС зафіксувала поліпшення ситуації з забрудненням повітря в Києві

СЕС зафіксувала поліпшення ситуації з забрудненням повітря в Києві Фото: Київ

Перевищення концентрації шкідливих речовин в повітрі фіксується у деяких районах

У Києві спостерігається поліпшення ситуації з забрудненням повітря, пов'язаного з тління торфовищ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держсанепідслужби р. в Києві.

СЕС продовжує проводить дослідження атмосферного повітря на селитебной території (об'єкти житлового фонду, общественных будівель та споруд, установ соціального, культурного та побутового призначення) в плановому режимі (два рази на місяць).

Станом на 28 жовтня середньодобові концентрації на всіх постах спостереження за сернистому ангідриду не перевищують гранично допустимі показники. Реєструються перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій (ГДКс.д.) в атмосферному повітрі оксиду вуглецю в 1,3-1,4 рази на постах (Бессарабська пл., пр-т Оболонський, 14, пл. Московська); діоксиду азоту на всіх постах в 1,25-4,0 рази; формальдегіду - на всіх постах в 1,6-2,3 рази, крім постів по проспекту Науки,37, вул. Попудренка, 50, бул. Лесі Українки,29.

Перевищення середньодобової ГДК спостерігається в основному пов'язано з забрудненням атмосферного повітря автомобільним транспортом.

Нагадаємо, рятувальники продовжують гасить в Київській області 49,5 га тліючий торфовищ.