ua en ru

У СЕС розповіли, в яких районах Києва перевищений рівень забруднення повітря

У СЕС розповіли, в яких районах Києва перевищений рівень забруднення повітря Фото: Київ затягнуло смогом

Максимальна концентрація шкідливих речовин у повітрі спостерігається в Дарницькому районі столиці

Концентрація шкідливих речовин в повітрі Києва зменшується, але разом з тим збільшується площа забруднення. Про це повідомляє прес-служба КМДА, посилаючись на дослідження столичної Санепідемстанції.

Згідно з проведеними вимірами повітря сьогодні, 19 жовтня, з 5:00 до 8:30 зареєстрований максимально разові перевищення ГДК сірчаного ангідриду в 5-5,6 рази в Дарницькому районі, в 4 рази - у Дніпровському і Оболонському районах, в 3,6 рази - в Шевченківському, до 3 разів - у Печерському, в 2,4 рази - у Голосіївському та Деснянському, у 2,5 рази - у Подільському районі, в 1,8 - у Солом'янському.

З 8:00 до 11:00 максимально-разові концентрації сірчистого ангідриду з перевищенням ГДК в 3,6 рази зафіксовано у Дарницькому районі, в 2,4 рази - у Деснянському та Шевченківському районах, у 2 рази - у Дніпровському районі, в 1,8 рази - в Оболонському, в 1,5 рази - в Подільському, в 1,4 рази - у Голосіївському та Солом'янському районах, в 1,2 рази - в Святошинському.

В разі погіршення самопочуття столична Держсанепідслужба рекомендує киянам обмежити перебування на відкритому повітрі, проводити профілактичні заходи, по можливості знаходитися за межами території задимленості. При її відсутності проводити наскрізне провітрювання житлових приміщень.

Нагадаємо, з 15 жовтня Держсанепідслужба Києва організувала щоденний моніторинг атмосферного повітря в районах, найближчих до горіння, на вміст забруднюючих речовин, притаманних відповідним процесам.