ua en ru

Сервери штабу Макрона атакували пов'язані з Росією хакери, - AP

Сервери штабу Макрона атакували пов'язані з Росією хакери, - AP Фото: кандидат на пост президента Франції Еммануель Макрон

За даними експертів, хакери здійснили близько 160 атак на ресурси кампанії Макрона

Сервери виборчого штабу фаворита президентської гонки у Франції Еммануеля Макрона були атаковані хакерами, яких експерти пов'язують з Головним розвідувальним управлінням Росії, передає Associated Press з посиланням на дослідження японської антивірусної компанії Trend Micro.

Повідомляється, що пов'язані з Росією хакери близько 160 разів атакували ресурси штабу Макрона. За словами глави профільного напряму в штабі Макрона Муніра Мажубі, спроби злому серверів мали місце.

"Це серйозно, але нічого компрометуючого", - зазначив він і додав, що хакерські атаки були в основному здійснені в грудні 2016 року.

За даними Trend Micro, одним із свідчень кібератак стало створення фейкового сайту для збору паролів співробітників виборчої кампанії Макрона, що працював протягом декількох місяців. У Trend Micro називають відповідальними за атаки хакерів Pawn Storm ("Пішаковий Штурм"), яку пов'язують з російською розвідкою. У той же час офіційні особи у Франції поки не називають, хто стоїть за атаками.

Нагадаємо, раніше Данія звинуватила російських хакерів в кібератаках протягом двох останніх років.