ua en ru

Данія звинуватила російських хакерів в кібератаках протягом двох останніх років

Данія звинуватила російських хакерів в кібератаках протягом двох останніх років Фото: російські хакери два роки мали доступ до електронної пошти Міноборони Данії

Отримана інформація може бути використана для вербування агентів, шантажу або шпигунства

Причетні до злому серверів у США хакери, можливо, атакували електронну пошту співробітників Міністерства оборони Данії. Про це повідомляє видання Berlingske, посилаючись на доповідь центру кібербезпеки розвідслужби.

Як повідомили в Міноборони країни, російські хакери зламали електронну пошту деяких співробітників відомства і протягом двох років (з 2015 по 2017 рік) мали доступ до їх облікових записів.

У відомстві також вважають, що пошту зламали хакери, які "здійснювали кібератаки на Демократичну партію США в 2016 році".

Отримана інформація не була секретною, однак "може бути використана для вербування агентів, шантажу або шпигунства", додали в розвідці Данії.

"Ситуація критична. Це не дрібні хакерські групи, які таким чином розважаються", -заявив міністр оборони Данії Клаус Хьорт Фредерікс.

За його словами, атаки "пов'язані з розвідкою або центральними елементами російського режиму". Міністр також зазначив, що хакерам не вдалося отримати доступ до інформації з вищим грифом секретності.

Нагадаємо, Данія збільшить військові витрати через агресивну політику Путіна.