ua en ru

Сервер аеропорту "Бориспіль" досі не працює через хакерську атаку, - Дихне

Сервер аеропорту "Бориспіль" досі не працює через хакерську атаку, - Дихне Фото: аеропорт "Бориспіль" (kbp.kiev.ua)

Пасажирів про час польотів інформують в ручному режимі

Через хакерську атаку на Україну головний сервер міжнародного аеропорту "Бориспіль" досі не працює. Про це повідомив перший заступник директора аеропорту Євген Дихне, передає "112 Україна".

За словами Дихне, через те, що головний сервер аеропорт досі не працює, пасажирів про час польотів інформують в ручному режимі. Центральне табло "Борисполя" оновлюється з інтервалом 15 хвилин. Також повідомляється, що інші служби аеропорту працюють у звичайному режимі, затримок авіарейсів поки немає.

За даними ЗМІ, вранці 28 червня в аеропорту утворилися великі черги на паспортний контроль, так як пасажири, які реєструвалися on-line, також стоять в чергах. За словами очевидців, паспортний контроль заблокували туристи після перенесення їхнього рейсу в Анталію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кібератака на корпоративні мережі і мережі органів влади зупинена. Представники влади також запевнили, що всі стратегічні підприємства, у тому числі підприємства по забезпеченню безпеки держави, зараз працюють в штатному режимі.

"Ситуація під повним контролем фахівців з кібербезпеки. Зараз вони працюють над відновленням втрачених даних", - йдеться в повідомленні на урядовому порталі.