ua en ru

Сергій Шевчук — відгуки та рекомендації: фінансовий аналітик про грамотне ставлення до грошей

Сергій Шевчук — відгуки та рекомендації: фінансовий аналітик про грамотне ставлення до грошей

Загальна фінансова грамотність населення — запорука здорової економіки країни, вважає Сергій Шевчук, фінансовий аналітик, добре відомий в Україні та за її межами.

Відгуки про Сергія Шевчука свідчать: компетентний фахівець точно знає, що потрібно сучасній людині для добробуту. Відчутний результат можуть дати тільки правильне ставлення до грошей і вміння ними розпоряджатися.

Величезну роль в цьому відіграє створення джерел пасивного доходу, нарівні з активним, вважає Сергій Шевчук. Відгуки тих, хто засвоїв цю істину, підтверджують незаперечний факт — втрачаючи джерело активного доходу людина ризикує залишитися без джерела грошових надходжень, а при пасивному доході суму початкового капіталу можна розділити на кілька частин, вкладаючи їх в різні проекти. Тоді, навіть втративши частини капіталу, ви завжди зможете розраховувати на дохід від решти суми.

Сергій Шевчук: відгуки про фінансовий вихованні.

Багата людина, одного разу втративши статок, заробить його знову. Чому? Тому що знає, як. «Управляти своїми коштами і примножувати їх — це навичка, і її можна освоїти, так само, як можна навчитися грати на фортепіано або складати юридичні документи», — упевнений Сергій Шевчук. Відгуки про фінансовий стан нашого населення поки не найсприятливіші. Причина проста — далеко не всі розуміють, наскільки важливо не просто працювати, а вчитися заробляти.

Сергій Шевчук — відгуки та рекомендації: фінансовий аналітик про грамотне ставлення до грошей

Україна увійшла в ринкові відносини не так давно, в порівнянні із західними країнами, де давно вже встигли сформувати навички управління капіталами у своїх громадян. Ситуація потроху налагоджується, але у більшості людей все ще недостатньо знань для того, щоб здобувати добробут. Фінансової грамотності не вчать в школі, це не входить в нашу стандартну модель виховання. І даремно: фінанси — найважливіша складова життя в сучасному світі.

Сьогодні все побудовано на ринкових відносинах. Сучасній людині необхідно орієнтуватися в фінансових і правових аспектах, щоб ясно розуміти, як і куди варто вкладати гроші, а з чим потрібно почекати.

Сергій Шевчук — фінансовий аналітик готовий поділитися своїм досвідом.

Сергій Шевчук — відгуки та рекомендації: фінансовий аналітик про грамотне ставлення до грошей
«На сьогоднішній день у вас вже є всі можливості для того, щоб навчитися жити в достатку», — стверджує Сергій Шевчук. І радить:

  • вчіться аналізувати і планувати. Розуміння того, скільки ви витрачаєте і скільки заробляєте — та інформація, без якої неможливо виробити ефективну систему накопичення та інвестицій. Економія — гарантія накопичень, але вона повинна бути розумною і не на шкоду сьогоднішнього дня.
  • ставте фінансові цілі і досягайте їх. Для цього, щоб йти до мрії, потрібно як мінімум знати напрямок.
  • будьте фінансово незалежними, радить Сергій Шевчук. Відгуки про кредити і позики одностайні: поки працюєш на борги, грошей не додається.
  • інвестуйте. Правильні вкладення — це ключ до отримання пасивного доходу. Хочете знати, куди вкладати, щоб заробити? Зверніться до фахівців. Особистий фінансовий консультант сьогодні так само необхідний, як зубний лікар чи перукар.

І, мабуть, найважливіший пункт на думку експерта: розвивайтеся. Підвищуйте свою фінансову грамотність. Інвестуйте в знання. Це те вкладення, яке дасть вам куди більший відсоток, ніж найнадійніший банк.