ua en ru

Сергій Клюєв не отримував повістку і повідомлення про підозру, - адвокат

Сергій Клюєв не отримував повістку і повідомлення про підозру, - адвокат Фото: Сергій Клюєв

Народний депутат Сергій Клюєв не отримував повістку з'явитися протягом трьох днів, а також повідомлення про підозру. Про це повідомив його адвокат Юрій Сухов.

"Відповідно до ч. 8 ст 135 КПК особі для проведення слідчих дій повістка вручається не пізніше, ніж за три дні до такої процесуальної дії. Повістки про явку через три дні Сергій Клюєв не отримував. Як тільки ми отримаємо таку повістку, протягом трьох днів ми з'явимося і виконаємо всі процесуальні обов'язки", - заявив він.

Він також зазначив, що інформація про спробу Клюєва сховатися від слідства не відповідає дійсності. "Сергій Клюєв не ховається, він буде виконувати всі процесуальні вимоги відповідно до закону. Боятися йому нічого, тому що ми впевнені, що ця справа безперспективна", - заявив Сухов.

Нагадаємо, вчора депутати проголосували за зняття недоторканності з народного депутата Клюєва за поданням Генпрокуратури.

У зв'язку з цим Клюєв готує до Вищого адміністративного суду звернення, яке буде містити чотири позовні вимоги. Перше - це визнати незаконними дії голови Верховної Ради, який 2 червня зобов'язав регламентний комітет повторно переглянути своє рішення і змінити його. Друге - визнати незаконними повторне засідання регламентного комітету і його рішення про внесення в зал Верховної Ради для голосування подання Генпрокуратури. Третє - визнання незаконними дії спікера Верховної Ради і внесення подання для голосування у Верховну Раду. І четверте - це незаконність постанови Верховної Ради на надання згоди на притягнення до відповідальності та позбавлення недоторканності народного депутата Сергія Клюєва.