ua en ru

Сергій Арбузов привітав Віту Семеренко з першою олімпійською бронзою України

В.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов привітав Віту Семеренко з першою українською медаллю на зимових Олімпійських іграх у Сочі , повідомляє прес-служба в.о. голови Кабміну.

В.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов привітав Віту Семеренко з першою українською медаллю на зимових Олімпійських іграх у Сочі , повідомляє прес-служба в.о. голови Кабміну.

У своїй вітальній промові Сергій Арбузов назвав перемогу Віти Семеренко ще одним рядком у сучасній історії країни, а також зазначив, що нашій спортсменці вдалося не просто завоювати почесну нагороду.

«Віта Семеренко в такий складний для країни період своєю силою духу і волею до перемоги змогла вселити оптимізм всім громадянам України, які вірять і пишаються своєю країною, які звикли важкою працею примножувати славу нашого народу, демонструвати всьому світу невичерпний потенціал внутрішньої енергії, прагнення перемагати в чесній боротьбі. Ми пишаємося Вітою та всіма нашими олімпійцями. Спільними зусиллями, нашим дівчатам вдалося через вісім років знову змусити світ рахуватися з міццю українського спорту, в цілому, і біатлону, зокрема», - сказав Сергій Арбузов.

В.о. прем'єр-міністра побажав бронзовому призеру Віті Семеренко, її сестрі Валентині, яка теж брала участь у спринтерській гонці, а також усім українським спортсменам міцного здоров'я, сімейного благополуччя та нових перемог на благо українського народу.

«Спорт, як і життя, не прощає помилок. Але, аж ніяк не промахи, які трапляються у кожного, є вирішальним чинником у питанні - переможеш ти або програєш. Цілеспрямованих людей промахи лише вчать не промахуватися!», - сказав в.о. прем'єра, висловивши сподівання, що бронза в біатлоні - аж ніяк не остання медаль українців на зимових олімпійських іграх 2014 р.

Нагадаємо, сьогодні Віта Семеренко фінішувала третьою у спринтерській гонці на 7,5 км. На фініші українку не вистачило миті, щоб випередити росіянку Ольгу Вілухіной - 1,8 секунди. Перемогу у спринті здобула словачка Анастасія Кузьміна.

Семеренко принесла першу нагороду Україні на Олімпіаді в Сочі. Більше того, наші спортсмени піднімаються на п'єдестал пошани на зимових Олімпійських іграх вперше з Турина-2006, коли бронзу виграла танцювальна пара фігуристів Грушина/Гончаров.

У біатлоні востаннє українські атлети залишали слід в 1998 р. на Іграх в Нагано. Тоді в індивідуальній гонці на 15 км срібло виграла Олена Петрова.