ua en ru

Сербія приєдналася до зони вільної торгівлі з ЄАЕС

Сербія приєдналася до зони вільної торгівлі з ЄАЕС Фото: Ана Брнабіч (з відкритих джерел)

Угода була підписана у Москві 25 жовтня

Сербія у п'ятницю, 25 жовтня, погодилася приєднатися до зони вільної торгівлі з Євразійським економічним союзом (ЄАЕС). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на РТС.

Як повідомляється, сьогодні прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабіч під час візиту до Москви підписала угоду про зону вільної торгівлі з ЄАЕС та його державами-членами. Згідно з укладеною угодою, Сербія зможе експортувати в Росію, Білорусь, Казахстан, Вірменію та Кригизстан майже всю продукцію без митних зборів.

Також Сербія матиме змогу експортувати без митних зборів 2 тис. тонн сигарет, 400 тонн коров'ячого сиру, необмежену кількість овечого та козячого сиру, а також 90 тис. літрів вина. Однак, за угодою, для Сербії зберігається мито на вивезення автомобілів.

За словами Брнабіч, угода про вільну торгівлю з ЄАЕС не створює жодних проблем у відносинах з Європейським союзом, так як Брюссель підтвердив, що угода є економічною, а не політичною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація перекинула до Сербії ракетні комплекси С-400 та "Панцирь-С". Російські ракетні комплекси візьмуть участь у спільних навчаннях Москви та Белграда. Це перший випадок, коли ракетні комплекси РФ беруть участь в навчаннях за межами країни.