ua en ru

Сербія планує придбати зенітно-ракетні комплекси С-300 у Росії чи Білорусі

Сербія планує придбати зенітно-ракетні комплекси С-300 у Росії чи Білорусі Фото: ЗРК С-300

Президент Сербії обговорював поставки С-300 з Путіним і Лукашенком

Президент Сербії Олександр Вучич заявив про бажання придбати для сербської армії зенітно-ракетні комплекси С-300 у Росії чи Білорусі. Про це повідомляє РБК з посиланням на сербський телеканал РТС.

Вучич зазначив, що Белград обговорює можливість придбання систем С-300 не тільки з Росією, але і з Білоруссю. При цьому на поточний момент оформленої угоди про постачання зенітно-ракетних систем у Белграда немає.

"По С-300 немає угоди. Я згадав про це на переговорах з президентом Путіним, і ми розмовляли про це. Розмовляв про це з президентом Лукашенко", - сказав глава Сербії.

"Крім того, Вучич прокоментував чутки про постачання Росією комплексів С-300 в Хорватії в обхід ембарго ООН у 90-ті роки. Він підкреслив, що після того, як російська влада офіційно спростували ці звинувачення, привід для обговорення виявився вичерпаний. Крім того, зазначив Вучич, комплекси С-300 - "не голка, щоб їх можна було сховати, - зазначає російське видання.

Нагадаємо, в Сербії тисячі людей протестують проти обрання президентом Вучича. Демонстрації в Белграді проходять під гаслом "Протест проти диктатури".