ua en ru

У Сербії в ході спецоперації затримано 360 осіб

У Сербії в ході спецоперації затримано 360 осіб Фото: поліція Сербії (mup.gov.rs)

Проти 202 людей порушено кримінальні справи

Сербські правоохоронці провели масштабну спецоперацію Арес, у ході якої затримано 360 людей. Про це на прес-конференції повідомив глава МВС Сербії Небойша Стефанович, передає B92.

Зазначено, що спецоперацію проведено в 27 містах і муніципалітетах. Затримані звинувачуються в незаконному виробництві та обігу наркотиків, замаху на вбивство, зґвалтуванні та насильстві, вимаганні, катуванні, викраденні, грабежі та інших злочинах. Проти 202 людей порушено кримінальні справи.

Також, за даними видання, поліція конфіскувала 167 кг наркотиків - кокаїну, героїну, гашишу, марихуани й екстазі, а також виявлено три лабораторії з виробництва марихуани.

Крім того, знайдено велику кількість зброї: чотири автомати, 29 гвинтівок, 30 пістолетів, один кілограм вибухівки, шість гранат і понад 3 тисячі одиниць боєприпасів. Також була вилучена велика сума грошей, 19 автомобілів і комп'ютерів і 150 гігабайт порнографічних матеріалів за участю дітей.

Глава МВС Сербії повідомив, що протягом декількох місяців поліція стежила за кількома злочинними групами, які були виконавцями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в новому уряді Сербії планують створити два нові міністерства - охорони навколишнього середовища та європейської інтеграції.