ua en ru

У новому уряді Сербії планують створити міністерство євроінтеграції

У новому уряді Сербії планують створити міністерство євроінтеграції Фото: уряд Сербії (wikipedia.org)

В уряді Сербії планують створити два нових міністерства

В новому уряді Сербії планують створити два новий міністерства - охорони навколишнього середовища та європейської інтеграції. Про це повідомляє Tanjug.rs.

"Депутати оголосили сьогодні про підтримку поправок в закон про міністерства, зазначивши, що введення двох нових міністерств - щодо захисту довкілля та з питань європейської інтеграції, є чітким політичним посланням про те, що пріоритет нового уряду - інтенсивна робота по зближенню з ЄС, а також прагнення до поліпшення якості життя громадян", - йдеться в повідомленні

Так, питання про внесення змін у закон про міністерства, що передбачає створення двох нових міністерств - охорони навколишнього середовища та європейської інтеграції був піднятий на позачерговій сесії парламенту.

Новий уряд на чолі з Анною Брнабич, у разі прийняття відповідних змін зможе відати 18 міністерствами. Однак, частина опозиції різко критикує створення міністерства з євроінтеграції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сербії Олександр Вучич доручив сформувати уряд міністру держуправління і місцевого самоврядування Ані Брнабич. Таким чином, вперше в цій країні, прем'єром стала жінка.