ua en ru

У вересні Рада може розглянути скасування "закону Савченко", - Геращенко

У вересні Рада може розглянути скасування "закону Савченко", - Геращенко Фото: Антон Геращенко вважає, що у вересні можуть розглянути скасування "закону Савченко"

Депутат вважає цей закон "шкідливим" і шкодує, що підтримав його

У вересні у Верховній Раді можуть підняти питання скасування так званого "закону Савченко". Про це повідомив народний депутат України Антон Геращенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

Депутат також зазначив, що шкодує, що голосував за цей закон, оскільки тепер багато злочинців можуть уникнути покарання.


"Я людина самокритична і шкодую, що голосував за "закон Савченко". Коли цей закон представлявся - патріотично, прикриваючись ім'ям Надії, - то голосували за нього, сподіваючись на якісь кращі моменти... Це закінчилося тим, що, наприклад, Шахов (підозрюваний в організації афери "Еліта-Центр", - ред.) відсидів у СІЗО 6 або 7 років. Йому тепер за "законом Савченко" фактично це зараховується за 12 років. Його випустили під домашній арешт, він утік, і тепер суд далі не може тривати, не може бути винесено вирок. Цей закон сьогодні шкідливий, я думаю, що у вересні буде ставитися питання про його скасування", - сказав Геращенко.

Нагадаємо, у Мін'юсті вважають, що завдяки "закону Савченко" на волю виходять серйозні злочинці, які через кілька днів після звільнення вчиняють повторні злочини і щоб цього уникнути необхідно створити ефективну систему пробації.