ua en ru

Сенцов подзвонив додому з в'язниці в Росії

Сенцов подзвонив додому з в'язниці в Росії Фото: Олег Сенцов (youtube.сомІНФОРМАТОР)

Український політв'язень, як і раніше, відмовляється від побачень

Український політв'язень, кримчанин, режисер Олег Сенцов вперше за 1,5 місяця подзвонив додому з в'язниці в Лабытнанге (Російська Федерація), де відбуває ув'язнення. Про це на своїй сторінці у Facebook написала сестра Сенцова Наталія Каплан.

За її словами, брат, як і раніше, відмовляється від побачень.

"Вперше з Лабитнангі подзвонив Олег. Каже, що передача і гроші на рахунок поки не потрібні. Раніше відмовляється від побачень. Сказав: "Я чекаю іншого", - написала Каплан.

Вона також розповіла, що під час телефонної розмови, який тривав три хвилини, намагалася пояснити Сенцову, що він ставиться до політичних в'язнів, а не до полонених, і процедура обміну полоненими, на жаль, до нього не застосовується.

Однак, на її думку, брат досі цього не розуміє.

Впервые из Лабытнанги позвонил Олег. Говорит, что передача и деньги на счет пока не нужны. По-прежнему отказывается от с...

Опубліковано Натал'єю Каплан 14 лютого 2018 р.

Нагадаємо, в інтерв'ю одному з австрійських видань президент України Петро Порошенко заявив, що Україна готова обміняти російських солдатів, що воювали на Донбасі на українців, незаконно засуджених і утримуваних в якості політв'язнів у тюрмах Росії.