ua en ru

Сенатори США вимагають розкрити деталі зустрічі Трампа і Путіна в Гельсінкі

Сенатори США вимагають розкрити деталі зустрічі Трампа і Путіна в Гельсінкі Фото: зустріч Трампа і Путіна в Гельсінкі (flickr.com/helsinki2018)

Парламентарії-демократи вважають, що дана ситуація "вимагає термінового сенатського нагляду"

Сенатори Демократичної партії з комітету у закордонних справах звернулися до глави Держдепу Майка Помпео з проханням надати детальні матеріали зустрічі президентів США і Росії в Гельсінкі. Цю заяву було опубліковано у відкритому листі на сайті Сенату США.

У листі сказано, що сенатори просять Помпео представити їм всі документи, які мають відношення до даної зустрічі, серед яких і секретні, а також незасекречені записи, меморандуми переговорів, нотатки перекладача і директиви.

Парламентарії вважають, що сторона РФ може поширювати неправдиві відомості про зустріч за зачиненими дверима.

"Ситуація вимагає термінового сенатського нагляду, особливо в світлі потенційних обіцянок США, даних на цій зустрічі, а також для розуміння і протидії будь-якій російської дезінформації, пов'язаної з цією зустріччю. Для виконання наглядових функцій комітету доречно мати доступ до цих матеріалів", - сказано у відкритому листі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Демократична партія США повідомила про хакерську атаку на базу виборців. У партії повідомили, що база даних, до якої намагалися отримати доступ хакери, містить інформацію про десятки мільйонів виборців на всій території США.