ua en ru

Демократична партія США повідомила про хакерську атаку на базу виборців

Демократична партія США повідомила про хакерську атаку на базу виборців Фото: хакер (flickr.com/iabeta)

Демократи стверджують, що витоку інформації не сталося

Національний комітет Демократичної партії Сполучених Штатів зміг запобігти хакерській атаці на свою базу даних виборців. Про це 22 серпня повідомив керівник служби безпеки комітету Боб Лорд, передає DW.

У партії повідомили, що база даних, до якої намагалися отримати доступ хакери, містить інформацію про десятки мільйонів виборців на всій території США.

Хакери створили фейкову сторінку, яка виглядає так само, як і та, з якої працівники демократичного комітету заходили у свої акаунти та намагалися обманним шляхом домогтися, щоб працівники вводили свої дані на ній.

Демократи стверджують, що витоку інформації про виборців не відбулося.

Про спробу кібернападу в комітеті дізналися напередодні, справу вже розслідує ФБР.

Поки незрозуміло, хто саме стоїть за цією спробою кібератаки.

Дані, якими намагалися заволодіти хакери, розсилаються в окремі штати для того, щоб кандидати від Демократичної партії могли ними користуватися під час передвиборчої кампанії.

Зазначимо, у листопаді 2018 року в США мають відбутися вибори до Конгресу, обиратиметься весь склад Палати представників та третина Сенату.

Нагадаємо, Американська компанія Microsoft заявила, що зафіксувала спроби Російської Федерації вплинути на вибори в американський Конгрес, проведення яких заплановано на листопад 2018 року, і викрасти інформацію консервативних організацій, які займаються просуванням демократії.