ua en ru

Сенатори від обох партій розкритикували угоду щодо "Північного потоку-2"

Сенатори від обох партій розкритикували угоду щодо "Північного потоку-2" Фото: президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Ангела Меркель (Getty Images)

США і Німеччина оприлюднили заходи про протистояння проекту газопроводу "Північний потік-2". Ці заходи не задовольнили американських законодавців, які вже протягом декількох років протистоять будівництву російського трубопроводу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки".

Сенатор-республіканець Тед Круз, який відмовлявся затверджувати кандидатів Джо Байдена на високі позиції в Держдепартаменті через побоювання з приводу "Північного потоку-2", заявив, що угода стане "знаковою геополітичною перемогою для Путіна і катастрофою для Сполучених Штатів і наших союзників".

За словами джерел в Конгресі, Круз і ще кілька законодавців від обох партій "прийшли в лють" через те, що президент Байден відмовився від введення санкцій, раніше затверджених Конгресом щодо російського газопроводу. Сенатори, як повідомили джерела, працюють над тим, щоб змусити адміністрацію прийняти санкції.

Сенатор-демократ Джин Шахін, що входить до складу сенатського комітету з міжнародних відносин, заявила, що вона не впевнена в тому, що угода дозволить пом'якшити негативні наслідки введення "Північного потоку-2" в дію.

Трубопровід, як заявила Шахін, "дає Кремлю можливість поширити свій згубний вплив на всю Східну Європу".

"Я скептично ставлюся до того, що цього буде достатньо, якщо ключовий гравець - Росія – відмовиться грати за правилами", - підкреслила Шахін.