ua en ru

Сенатор-демократ: Полоток держзапозичень США "безумовно" буде піднято, коштів вистачить по 2012 г. включно

Полоток держзапозичень США "безумовно" буде піднято і коштів вистачить по 2012 р. включно. Таку заяву зробив в інтерв'ю телеканалу CNN представник демократів на переговорах з республіканцями з питання збільшення ліміту держборгу країни сенатор Чарльз Шумер, повідомляє РБК.
За його словами, майбутнє скорочення держвитрат не повинно торкнутися виплат і пільг, передбачених програмами соціального страхування та медичної допомоги Medicare і Medicaid. При цьому він вважає, що в законопроекті слід закласти скорочення витрат на оборону, обсяг якого буде пропорційний скороченню дискреційних витрат у цивільних областях.
Шумер також додав, що ключовим питанням триваючої дискусії залишається механізм реалізації передбачених законом заходів щодо зниження дефіциту скарбниці.
Напередодні виступу в ефірі Шумера лідер республіканської меншості в сенаті Мітч Макконнелл повідомив в інтерв'ю телеканалу CNN, що домовленість щодо збільшення ліміту держборгу США буде "скоро" досягнута.
Раніше сьогодні телеканал ABC з посиланням на джерела в конгресі повідомив, що представників демократичної і республіканської партій досягли "попередньої домовленості" з питання підвищення межі держзапозичень США і про це буде офіційно оголошено в найближчі години.
За словами Макконнелла, законопроект, який закладає основу для подальшого скорочення дефіциту скарбниці, не передбачає підвищення податків. Він також додав, що має намір рекомендувати схвалити документ своїм соратникам по партії і розраховує, що узгоджений пакет набере "істотну кількість" голосів республіканців.