ua en ru

У сенаті США проголосували за вступ Чорногорії до НАТО

У сенаті США проголосували за вступ Чорногорії до НАТО Фото: сенат США

За вступ балканської країни до Альянсу проголосували 97 сенаторів

Сенат Сполучених штатів Америки проголосував за прийняття заявки Чорногорії на вступ у Північноатлантичний Альянс. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Рішення було прийнято переважною більшістю голосів. 97 сенаторів проголосували за завершення дебатів і дозвіл на голосування ратифікації членства Чорногорії в НАТО наприкінці цього тижня", - йдеться в повідомленні.

Проти голосували лише два сенатора-республіканця - Ренд Пол і Майк Лі. Остаточне голосування відбудеться у верхній палаті Конгресу США. Після цього Іспанія залишиться єдиною країною НАТО з 28-ми членів, хто повинен схвалити Чорногорію в якості офіційного члена.

За інформацією видання, експерти стверджують, що членство Чорногорії в Альянсі наблизить країну до політичних та економічних структур Європи. Разом з тим, воно посилить роздратування з боку Москви.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом трьох років НАТО планує виділити 3 мільярди євро на адаптацію супутникових систем до нових загроз. В альянсі будуть інвестувати в супутникові системи для кращої підтримки військ і кораблів.