ua en ru

У Сенаті США запропонували передати Україні нові ракетні комплекси

У Сенаті США запропонували передати Україні нові ракетні комплекси Фото: сенатори США закликали Байдена передати Україні ракетні комплекси (facebook.com/ukr.embassy.usa)

Американські сенатори Джин Шахін (демократ від штату Нью-Гемпшир) і Роб Портман (республіканець від штату Огайо) заявили, що адміністрації президента США Джо Байдена необхідно передати Україні озброєння. Зокрема зенітні та протикорабельні комплекси.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

Вони звернули увагу, що з 2014 року американська сторона направила Києву військову допомогу на суму 2,5 млрд доларів.

"З 2017 року ми надаємо допомогу у вигляді озброєнь вражаючої дії, такі як протитанкові ракети і великокаліберні кулемети", - нагадали політики.

За їхніми словами, ця допомога призначалася для підготовки України до активного конфлікту на Донбасі, а не до повномасштабного вторгнення Росії.

"У Конгресі ми виступаємо за збільшення обсягів допомоги у сфері безпеки: Сполучені Штати мають прискорити темпи надання допомоги і надати зенітні, протитанкові та протикорабельні системи, а також засоби радіоелектронної боротьби", - зазначили сенатори.

Вони також вважають, що адміністрація не має підтримувати будь-які спроби змусити Київ поступитися контролем на Донбасі поза рамками "Мінська". На думку Портмана і Шахін, американському лідеру слід вимагати від РФ відвести війська від кордону до початку подальших переговорів.