ua en ru

Комітет Сенату США затвердив резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу

Комітет Сенату США затвердив резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу Фото: пам'ятник жертвам Голодомору в Україні (president_gov_ua)

Проект резолюції засуджує систематичні порушення прав людини, в тому числі права на самовизначення і свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу

Комітет з закордонних відносин Сенату США затвердив резолюцію, в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу. Про це повідомляє прес-служба Посольства України в США в Facebook.

Як зазначають в посольстві, проект резолюції засуджує систематичні порушення прав людини, в тому числі права на самовизначення і свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу. Висловлюються глибокі співчуття жертвам, які пережили Голодомор, і їх сім'ям, а також міститься заклик до поширення інформації з метою підвищення обізнаності у світі про штучну природу цієї трагедії.

"Комітет з закордонних відносин Сенату США затвердив і рекомендував до схвалення верхньою палатою американського парламенту резолюцію, в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу", - йдеться в повідомленні.

Комітет Сенату США затвердив резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу

Раніше президент Петро Порошенко повідомляв, що Україна чекає рішення Конгресу США про визнання Голодомору геноцидом.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Андрій Парубій висловив сподівання, що Конгрес Сполучених Штатів Америки прийме до кінця року резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Також РБК-Україна писало, що у США ще один штат визнав Голодомор в Україні 1932-1933 років геноцидом українців. Про це заявили представники влади штату Огайо.