ua en ru

Україна чекає рішення Конгресу США про визнання Голодомору геноцидом, - Порошенко

Україна чекає рішення Конгресу США про визнання Голодомору геноцидом, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент подякував українській громаді в США за зусилля у питанні визнання Голодомору геноцидом

Президент України Петро Порошенко високо оцінив зусилля української громади в Сполучених Штатах Америки (США) у питанні визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Про це президент заявив на зустрічі з лідерами української громади в США, йдеться на офіційному сайті глави держави.

Порошенко заявив, що світ має говорити правду про Голодомор і повідомив, що зараз Україна чекає на рівні комітету Конгресу рішення Конгресу Сполучених Штатів Америки про визнання Голодомору геноцидом.

"Бо страшний відбиток залишили в українській душі жахливі події 1932-1933 років. Він, Голодомор, став синонімом небаченої людської трагедії. Я дуже дякую кожному з вас, хто доклав величезних зусиль для того, щоб 12 штатів на місцевому рівні визнали цю нашу трагедію геноцидом", - заявив український президент.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Андрій Парубій вислови сподівання, що Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалить до кінця року резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Також РБК-Україна писало, що у США ще один штат визнав Голодомор в Україні 1932-1933 років геноцидом українців. Про це заявили предтавники влади штату Огайо.