ua en ru

Сенат США розслідує операцію Трампа з продажу землі росіянину

Сенат США розслідує операцію Трампа з продажу землі росіянину Фото: Дональд Трамп (flickr.com/worldeconomicforum)

Йдеться про ріелторську угоду Трампа з російським мільярдером Риболовлєвим

Заступник голови комітету Сенату США з питань фінансів демократ Рон Вайден просить міністерство фінансів надати законодавцям документи, які стосуються ріелторської угоди Дональда Трампа з російським мільярдером Дмитром Риболовлєвим. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема йдеться про земельну ділянку в Палм-Біч у Флориді площею понад 2,5 гектара, який нью-йоркський забудовник продав у 2008 році Риболовлєву, на той момент - фактичному власнику "Уралкалію", найбільшого в світі виробника калійних добрив.

Наголошується, що маєток Трамп придбав чотирма роками раніше за 41,35 млн доларів, його кадастрова вартість на момент продажу Риболовлєву становила 65 млн доларів, але заплатив росіянин продавцеві 95 млн доларів. Така розбіжність у цінах і привернула увагу сенатора Вайдена.

"Із огляду на складне тоді фінансове становище пана Трампа угода з об’єктом у Палм-Біч заслуговує на більш докладне вивчення. Конгресу необхідно провести ретельне розслідування, щоб переконатися, що за фінансовими угодами пана Трампа і його помічників із Росії не приховувалося відмивання грошей або якісь ще протизаконні дії", - йдеться в заяві, поширеній сенатором від штату Орегон.

Дмитро Риболовлєв фігурує в так званому "кремлівському списку", який наприкінці січня оприлюднило міністерство фінансів США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дональд Трамп заблокував публікацію секретного досьє, підготовленого демократами у справі про втручання Росії у президентські вибори в США.