ua en ru

Сенат США схвалив військову допомогу Україні на 300 млн дол

Сенат США схвалив військову допомогу Україні на 300 млн дол Фото: Сенат США

Однак Обама може ветувати документ

Сенат США підтримав проект військового бюджету, який передбачає надання військової допомоги Україні в розмірі приблизно 300 мільйонів доларів. Про це повідомляють РИА Новости.

Так, цей документ пройшов в якості поправки до проекту військового бюджету, який законодавці підтримали в ході загального голосування. За законопроект висловився 71 сенатор, проти - 21.

Як повідомляє AFP, цей пункт передбачає, зокрема, надання Україні летальної зброї. Допомога буде включати радарні системи і протитанкові комплекси.

В цілому законопроект передбачає виділення в 2016 фінансовому році на військові потреби близько 600 мільярдів доларів. Однак йому ще належить пройти узгодження з палатою представників конгресу, яка у травні прийняла власну версію військового бюджету.

Проте раніше повідомлялося, що Президент США Барак Обама не згоден з законопроектом про військові витрати на 2016 фінансовий рік, який підготовлено в Сенаті. Зазначалося, що, якщо документ надійде на підпис у своєму нинішньому вигляді, то старші радники Президента будуть рекомендувати йому накласти на нього вето. Зокрема адміністрація виступає проти ініціативи допомоги Україні в галузі безпеки". Згідно з цим пунктом у документі, повністю всі 300 млн дол. ассигнуемых на військову допомогу Києву, можуть бути використані тільки в тому разі, якщо не менше 20% з цієї суми підуть на закупівлю озброєнь або радарів контрбатарейної боротьби. Якщо ж ця умова не буде виконана, то дозволяється витратити не більше половини виділених коштів.