ua en ru

Сенат попередньо підтримав Кавано на пост Верховного судді

Сенат попередньо підтримав Кавано на пост Верховного судді Фото: Бретт Кавано (uscourts.gov)

За твердження Кавано суддею проголосував 51 сенатор

Сенатори США схвалили твердження Бретта Кавано дев'ятим суддею Верховного суду. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на телеканал Fox.

Повідомляється, що за твердження Кавано суддею проголосував 51 сенатор, проти - 49.

Reuters повідомляє, що Сенат США призначив остаточне голосування по його номінації на 6 жовтня. Голосування завершило "останню перешкоду" перед остаточним голосуванням.

Нагадаємо, 28 вересня Судовий комітет Сенату Сполучених Штатів Америки схвалив призначення Бретта Кавано до Верховного суду.

Раніше президент США Дональд Трамп в черговий раз висловив підтримку номінованому їм на посаду судді Верховного суду Бретту Кавано, якого звинувачують в сексуальному насильстві. Він закликав Сенат проголосувати за кандидатуру Кавано.

Крім того, президент США розкритикував демократів, які виступають проти його номінанта, і звинувачення на його адресу, а також назвав їх "ганебними".
Додамо, Бретт Кавано на слуханнях в Сенаті відкинув звинувачення в сексуальному насильстві. Кілька жінок звинуватили його в домаганнях на студентській вечірці на початку 80-х років. Зокрема, виступаючи в Сенаті, Кавано заявив, що не був присутній на вечірці, про яку говорили ймовірні жертви насильства. Юрист розповів, де він був у той вікенд, і назвав дати й імена друзів, з якими проводив час.