ua en ru

Сенат Польщі не вважає можливим скасовувати санкції проти Росії

Сенат Польщі не вважає можливим скасовувати санкції проти Росії Фото: Станіслав Карчевський

Польща підтримує санкції проти Росії

Сенат Польщі не вважає можливим скасовувати санкції проти Росії . Про це заявив маршалок Сенату Республіки Польща Станіслав Карчевський під час зустрічі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, передає прес-служба Апарату ВР.

Зокрема, Карчевський зазначив, що Сенат Польщі підтримує санкції проти Росії і не бачить за можливе їх скасовувати.

В свою чергу Парубій наголосив, що активний міжпарламентський діалог, який останнім часом набрав особливої динаміки, є свідченням взаємного розуміння важливості українсько-польських відносин та їх перспектив.

"На мою думку, співпраця на рівні двосторонніх парламентських груп, діяльність Парламентської Асамблеї України та Польщі, а також Міжпарламентської Асамблеї "Україна-Польща-Литва" створюють ефективну базу для розвитку міжнародного діалогу та міжпарламентської дипломатії. Наше завдання - примножувати міжпарламентські напрацювання",- зазначив спікер.

Крім того, сторони обговорили формат спільного звернення голів парламентів до парламенту США, а також можливість спільного візиту до Вашингтону з метою зустрічі з лідерами законодавчої та виконавчої влади у Сполучених Штатах Америки.

Нагадаємо, Парубій заявив, що Україна і Польща намітили плани співпраці між своїми парламентами.