ua en ru

Сенат Нідерландів голосуватиме щодо ратифікації УА Україна-ЄС 30 травня

Сенат Нідерландів голосуватиме щодо ратифікації УА Україна-ЄС 30 травня Фото: Петро Порошенко розповів, коли буде ратифікація асоціації з ЄС

Україна зараз в очікуванні завершення ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС

Голосування у Сенаті Нідерландів щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом має відбутися 30 травня 2017 року. Про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції в Києві, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами президента, Україна зараз не лише на фініші безвізу, але й в очікуванні завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Порошенко розповів, що відбувалася складна дискусія щодо питання асоціації, ставились питання скептиками про те, що Україні доведеться відмовитись від Угоди про асоціацію, погодитись на часткове її застосування у вигляді поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

"Але я вдячний нашим партнерам, які знайшли можливість зробити все, щоб Угода про асоціацію запрацювала у повному обсязі", - наголосив глава держави.

Зокрема президент зауважив, що 23 травня в Сенаті Нідерландів відбудуться відповідні дебати, а 30 травня - голосування.

"Ми дуже сподіваємося, що воно буде позитивним для України, для Нідерландів, для всієї Європи", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сенат Нідерландів 23 травня 2017 року має намір провести дебати щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.